Delhaize - Folder van 16.12.2019 tot 31.01.2020 - Pagina 93




Hier is pagina 93 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 16.12.2019 tot 31.01.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

FOOD TRIP

CÔTE À L'OS VAN BELGISCH WITBLAUW,

LUIKSE PENS MET EENDENLEVER,

WITLOOFSLAATJE EN BINTJESWAFELS

APPEL EN BLAUWE CHIMAYSAUS

EKE

EEN

A BPERS

30 MIN © GEMAKKELUK © €EE

PERS.

Vetten:52g-Koolhydraten:27g

ver

d-Koolhydraten:38g

®

Vezels:5g- Eiwitten:44g

Vezel

“Eiwitten: 178

+ 1 côte à l'os van Belgisch witblauw

+ 75 g boter

« 4 Luikse pensen

+ 1 grote el Luikse siroop

Ce 1,2kg)

» Ys bussel bieslook

+ 200 g eendenlever Upignac

» Lel kristalsuiker

<<

« 1 kg witloofstronkjes

- Peper en zout

- 5 appelen

» Lfles Blauwe Chimay (33 cl)

+ 1 citroen

Voor de Brusselse dressing:

» 1 limoen

+ 50 g boter

+ 3 lolifolie

» 1 eidooier

+ 150 g veenbessen

+ Atakjesrozemarijn

CHÂTEAU ANTHONIC

- 6 takjes tijm

+ bussel lente-uitjes

Frankrijk Bordeaux

- Peper en zout

» Lel mosterd

@ Laat het bier en de Luikse siroop

Voor de bintjeswafels:

+ 3 elwittewijnazijn

Befaamd domein meteen

rijke traditie. In de 40 ha

voor % ineen steelpan inkoken, op een

» 2eieren

» 3 dl slaolie

matig vuurtje.

+ 650 g Bintje-aardappelen

» Ys bussel bieslook

wijngaarden staan merlot,

+ 75 g zelfrijzende bloem

Peper en zout

cabemet sauvignon,

© Haal met een parisiennelepeltje

cabemet franc en petit

12 bolletjes uit een ongeschilde appel. Bak

+ 100 g pamigiano

verdot. Vlezige wijn met veel

ze op een matig vuurtje goudbruin, ineen

textuur, rood en zwart fruit,

braadpan met 15 g boter. Schilde andere

© Verwarm de oven voor op 50°C. Leg het vlees

fraai gedoseerd hout

in een ovenschaal, kruid het met peper en zout en

appelen en snijd zein stukken. Doe ze in

‘en rijpe tannines.

een kleine stoofpan met het limoensap, zet

bestrooi het met de helft van de gehakte tijm. Schuif

A.P € 13,99

de schaal 1 uin de oven.

het deksel op de pan en laat de appelstukjes

op een zacht vuurtje smelten (+10 min,

© Maak de wafels: schil de aardappelen, snijd ze

naargelang het soort appel). Mix fijn en giet

instukken, bedek ze met koud water en brengaan

de kook. Laat de aardappelen 20 min garen, giet ze

het mengsel in een spuitzak.

® Stoof de veenbessen met de suiker en

af en plet ze met % van de boter. Roer er de eieren

onder en voeg dan de bloem, de geraspte parmigiano

15g boter, tot ze lichtjes gerimpeld zijn.

© Bak de pensen rondom goudbruin op

en de gehakte bieslook toe. Meng goed en breng

verder op smaak. Beboter een wafelijzer en bak er

een matig vuurtje, in een braadpan met

de rest van de boter.

de wafels (8 à 10 stuks) op de gebruikelijke manier in

& 5 min per bakbeurt).

@ Leg de pensen opde borden en dresseer

ze met de appelbolletjes, een paar lepeltjes

@ Snipper de witloofstronkjes heel fijn en laat ze

—>

10 minin koud water met citroensap weken.

appelmoes, kleine stukjes eendenlever, de

veenbessen en rozemarijn. Besprenkel met

@ Maak de dressing: doe deeidooier, de mosterd en

de azijn in een kleine kom. Kruid met peper en zout.

CHIMAY - PÈRES

sausen dien meteen op. Presenteer de rest

TRAPPISTES

van de appelmoes in een kom en geef er

Klop de dressing met een garde en menger beetje

BRANDE RÉSERVE

bij beetje de slaolie onder. Voeg de gehakte bieslook

knolselderstoemp bij.

De Blauwe Chimay is een

en de fijngesnipperde lente-uitjes toe. Breng verder

donker bier met een krachtig

op smaak.

aroma en een complexe

[ip Je kunt ait ookals voorgerechtopdienen.

Reken dan % pens per persoon (overlangs in

® Verwarm een grill zonder toevoeging van vetstof.

smaak die met de jaren

2 gesneden) en serveer ze zonder de stoemp.

Smeer de côte à l'os in met olijfolie en gril hem 5min

beter wordt. Het bier heeft

aan elke kant. Leg het vlees op een plank, bedek het

een geur van fijne kruiden.

met aluminiumfolie en laat het 5 min rusten.

De afdronk is relatief droog

@ Laat de witloofstronkjes uitlekken en meng

met een toets van karamel.

A.P € 4,25/15 cl (€ 5,67/1)

ze met de helft vande dressing. Besprenkel de

côte à Y'os met een scheutje olijfolie, bestrooi hem

met de rest van de tijm en snijd hem in sneetjes.

Ser veer met de wafels, de rest van de vinaigrette en

ELAN LR

het witloofslaatje.

WITTE PENS MET ABRIKOOS

Tp Voor een vlotte bediening, kun je de wafels

BIO - DELHAIZE

op voorhand bakken en ze, net voor het opdienen,

PURE

Es

Zowel warm als koud te

2 min in een voorverwarmde oven van 180°C op

het rooster opwarmen.

degusteren. Leent zich

= m,

perfect als aperitief of

als voorgerecht.

ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND. 9%

D17_FoodTripNoelLocalindd 93

®

31/10/2019 1613