Delhaize - Folder van 16.12.2019 tot 31.01.2020 - Pagina 18




Hier is pagina 18 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 16.12.2019 tot 31.01.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

BOLLIJN

Re

OP-EN-TOP SICILIAANS

De wijnranken van de nero d'avola

CT

houden van kalk-en kleigrond,

koele lentes en milde zomers.

De wijnranken worden gesnoeid

volgens het 'trellis-systeem.

Op die manier blijven de ranken

dicht bij degrond en zijn ze

minder vatbaar voor extreme

weersomstandigheden, zoals

(onverwachte) vorst.

ey

De druif wordt geplukt vanaf

15 september. Eerst‘macereert’

(weekt) de druif 12 dagen om

vervolgens te fermenteren.

70% van de wijn rijpt 15 dagen

in roestvrijstalen vaten, 30% van

de wijn rijpt minstens 6 maanden

in oude eiken vaten van 250 liter.

Hierdoor krijgt de wijn subtiele

vanilletoetsen.

A.P-€8,99 € 6,29 (promoprijs

van 21/11/2019 toten met

Italië -Sicilië

weevvoerenerveeresenensnerenonsvensnrerersdenserennsoosnvenven

08/01/2020).

7

2018

Vito Curatolo produceerde al

:

in 1875 marsala in Caltanissetta,

q



gelegen in het hart van Sicilië.

e

lekker met …

Vito was een van de eersten om

5

Italiaanse klassiekers zoals

deze versterkte wijn te exporteren

AS

il

pasta alla norma, lasagna of

naar de rest van Europa. Vandaag

tagliata van rund. Probeer ook

de dag zetten zijn kleinzoon Roberto

en achterkleinzoon Sergio het

eens meteen atypische tagliata

NL

van eend met pompoenblokjes …

werk van hun (overgrootvader

NEET

1

Delizioso!

verder. Ze produceren niet alleen

rn

marsala, maar ook andere Italiaanse

Ea

EN

iS

wijnen en extra zuivere olijfolie.

A

Deze Nero d’Avola dankt zijn naam

ne

Fe

aan de gelijknamige inheemse druif,

1

Ih

@

4

Al

die vaak wordt vergeleken met syrah.

Bj

MN

Ss

SE

Siciliaanse wijnbouwers brachten

5

4

nero d'avola een paar honderd jaar

GE

ya

geleden naar het zuidelijke puntje

A

ke

eg

il

w

van het eiland, maar vandaag de dag

TE

%

vind je de druiven over heel Sicilië.

4

66

=

=

=

NERO D’AVOLA

KLEUR Robijnrood met nuances van paars

WORDT VAAK

GEUR Vicolties, pruimen, kersen en toetsen van vanille en witte peper

VERGELEKEN

SMAAK Vol en zacht met een fruitige finale

SCHENKTEMPERATUUR 18°C

MET SYRAH.

18

ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.

D68_Foous Vins.ndd 18

®

31102018 16.02