Delhaize - Folder van 16.12.2019 tot 31.01.2020 - Pagina 63




Hier is pagina 63 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 16.12.2019 tot 31.01.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

STH HL

rs



e

PD

&

©.

A

dd



3

err

|

I!

mi

3

=

un

u

®

Fr

®



a

)

De jonge maar

bitieuze Thijs Dewicke weet wat hij doet:

|

Mmmmaas maken met harten ziel. In wat volgt, een gesprek met

N

de jongstetelg,van een familie doeners en dromers die

Delhaize graag steunt door hun authentieke producten

(r

exclusief in de rekken te leggen.

Be

bi

une]

rdt een jonge kerel als jij kaasmaker?”

“Jullie maken kaas met eigen melk?”

L

js: “Wel

LETTONIE CECI EU SUR

Tuıss: “Vanafde eerste kaastotop vandaagmaken w«

ERS C EC CNE RTS

elkveebedrijf

ENST ESSENCE Ce no et

met een handvol koeien. Maar

schommelende

onze eigen koeien én geitenmelk van Sean Mabesoone,

BRONS NE CNE ONE

dat ze een andere

een bevriende geitenboer. Mijn vader heeftnogsteeds

Las

weg zouden inslaan. En zo geschiedde: in 1989 besloten

een melkveebedrijf, dat hij samen met mijn broers

mijn ouders om de eigen melk niet gewoon te verkopen,

uitbaat. Hun melkveestal telt intussen 125 koeien, goed

maar te verwerken tot hoeveproducten zoals boter,

voor z0'n3.500 liter melk per dag. Er wordt gebouwd

yoghurt en rijstpap. Kort daarna las mijn moeder in

aan een uitbreidingtot 250 melkkoeien, waardoor we

de krant een artikel over kaas maken …”

dan 7.000 liter melk per dagtotonze beschikking zullen

hebben. Ze molken de koeien vroeger manueel, maar

en van het één kwam het ander?”

sinds 2018 zijn er - gelukkig - twee robots die de koeien

‚as: “Mijn moeder begonte experimenteren metka

automati

MOT CE EC te ECS

mäken in de keuken. In een grote pot zette ze 10 liter verse

melk op om uiteindelijk tot een blok kaas van 1kgte komen.

“Wat is het geheim van kaas maken?”

DDAR ou Eren ste ITTA fe ante ELAN on

Tuus: “De kwaliteit van het basisingrediënt: verse melk.

grotere pot had (lacht). Vervolgens verkaste ze naar de kelder

En aangezien we die melk zelf produceren en pasteuriseren,

van onze woning, waar ze iets meer ruimte had. In 1994 nam

zijn we 100% zeker dat we met het beste van het beste

ze Lucien - een ervaren kaasmaker uit de buurt - onder

starten. Temeer omdat onze koeien minstens 5uur per

dearmenvanafdanis de bal, euh... kaas beginnen rollen”

dag buiten grazen, tenzij het te koud ofte vochtigis.

63

m

D07_Producteurindd 63

©

ENT

zei