Delhaize - Folder van 16.12.2019 tot 31.01.2020 - Pagina 46




Hier is pagina 46 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 16.12.2019 tot 31.01.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

VE

(@

DUR dod

À

ze

#

J

a)

KORT GEBAKKEN SINT-JAKOBSNOTEN MET

Pr

WITLOOF EN BOTERSAUS MET CITRUSVRUCHTEN

ELKEEN

EN

7

Vetten: 40g-Roolhydraten:24g

B,

a@

Vezels:3g-Eiwitten:17g

\

= 12 sint-jakobsnoten (+ 350 g)

+ 2 dl room

+ Kruidenmolen ‘Chili Explosion!

Santa Maria

+ 350 g gastronomische

« Zel honing

witloofstronkjes

2 2 didrogewitte win

= Peper en out

- 2 sjalotten

+ 70 g gezouten boter

+ 10 grucola

+ 20 g geklaarde boter ‘Beurre des.

+ Asinaasappelen

Chefs Carlsbourg

CHIRASHI MET GEELVINTONIJN

» Y citroen

- Letolijfolie

© Haal desint-jakobsnotenuit de koelkast. Doe het sap van 1 sinaasappel, de

honing en de helft vande gezouten boter in een braadpan. Leg er de gehalveerde

a0®

witloofstronkjes in, met desnijkant naar onder. Laat + 10 min zachtjes sudderen,

Vetten:22g-Koolhydraten: 1058

Vezels:5g- Eiwitten:ä1g

tot het witloof malsis. Laat dan op een vrijhoog vuurinkoken, om het witloofte

karamelliseren, maar laat het niet aanbranden.

+ 650 g geelvintoiin

+ 800 g sushirijst

» 2 el kristalsuiker

© Schil 2 sinaasappelen à vifen snijd ze in plakjes.

« 1 pot zalmeitjes Gabriel

O Hak de sjalotten fijn en fruit ze 5min op een zacht vuurtje, ineensteelpanmet

608)

» ll water

de olie. Overgiet ze metde witte wijnen laat volledig inkoken op een vrijhoog

= 1 pot haringpareltjes

2 3 diristazin

Arenkha (55 g)

+ 1flesjesojasaus

vuur. Gieterhetsapvan 1 sinaasappelen vande*scitroen bij,samenmetderoom.

» 1 komkommer

+ 1 tube wasabi

Laat voorde helft inkoken, nogaltijd op een vrij hoog vuur. Haal van het vuur,

filteren klop de saus op met derest van de koude gezouten boter in kleine blokjes.

» 4 avocado’s

= 1 pot gember voor sushi

« Lbussel radijzen

« 1 potzwarte sesamzaadjes

Voegenkele draaien van de‘Chili Explosion’-molentoeen breng verder op smaak

+ 200 g edamameboontjes

» 2elzout

met peper en zout.

+ 2 mangos

© Warm, op een hoog vuur, de geklaarde boter op in een grote braadpan. Schroei

de sint-jakobsnoten 20 à 80s per kantdicht, naar eigen smaak. Dresseer ze op

© Spoelde rijstmeerderekeren, tot het

warmeborden, giet er saus rond en werk af met het witloof, de sinaasappelplakjes

water helder is. Laat hem 10 min weken

en derucola. Dien meteen op.

in een kookpot met het koude water. Zet

Tp Voeg de boter nog niet toe als je de saus op voorhand maakt. Warm ze net voor

het deksel op de pan, breng langzaam

het opdienen op, haal de pan van het vuur en roer er dan de boterblokjes onder.

aande kook en laat de rijst 15 min op een

heel zacht vuurtje koken. Laat 10 min

afgedekt rusten en doe de rijst dan in

ROLLETJES VAN SCHOTSE GEROOKTE ZALM IN NORIVELLEN

een grote kom. Meng de azijn, de suiker

Ei

en het zout. Overgiet er de rijst mee,

JD MIN KOELTIJD)

@Q GEMIDDELD

15 STUKS

meng goed en laat volledig afkoelen.

Vetten:6g-Koolhydraten:2g

9 Dompel deedamameboontjes in

ae

Vezele:0g-Eiwitten:5g

kokend water, giet ze na 2 min afen

laat ze schrikken in ijskoud water.

+ 200 g plakjes Schotse gerookte zalm

© Legde norivellen op een plank,

Dop de boontjes.

= 1 pot zalmatjes Gabriel (50 g)

belegze met gerookte zalm tot aan

= 3lente-uitjes

© Snijd de komkommer met een

= 1 Granny Smithappel

+4cm van de rand en bevochtighet

dunschiller of een mandoline in lange

+ 3 norivellen

deel zonder zalm. Lepel wat room op

fijne plakjes. Snijd de tonijn in blokjes

de zalm, in de vorm van een worstje.

« 1 pat zure room (2 di)

en de radijzen in fijne schijfjes. Houd

- 5 om gember

Rol voorzichtig maar strakop, in de

eventueel een paar hele radijzen apart

+ Hbussel ptersele

richting van het deel dat niet belegd

voor deafwerking en snijd ze net voor

= Peper en zout

isen waarmee je de rolletjeskunt

het opdienen in 2. Snijd de avocado’sen

vasthechten. Wikkel ze afzonderlijk

de mango's in reepjes.

® Houd enkeletakjes peterselie

in vershoudfolie of bedek ze met licht

9 Verdeel de rijst over kommen en

apart voor de afwerking. Hak de rest

bevochtigd keukenpapier. Laat de

leger de edamameboontjes en de

vande peterselie en de lente-uitjes

rolletjes 30 min in de koelkast rusten

verschillende ingrediënten mooi

fijn. Snijd de ongeschilde appelin

(anders worden de norivellen

‘bovenop. Werk af met de zalmeitjes

fijne, niette langestaafjes. Rasp

niet soepel).

en de haringpareltjes. Bestrooi met

de gember en pers metde vingers

© Verwijder deuiteinden van de

zwarte sesamzaadjes en geefer de

hetsap uit de pulp. Mengal deze

rolletjes en snijd ze in 5 dikke schijfjes.

gemarineerde gember, de sojasaus en

ingrediënten met de zureroom. Kruid

Werk zeafmet zalmeitjesen dien

de wasabi bij.

royaal met peper en lichtjes met zout.

koelop.

46

D20_Aujourd huij achele DEF.ndd 46

31/10/2019 15:43