Delhaize - Folder van 16.12.2019 tot 31.01.2020 - Pagina 56




Hier is pagina 56 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 16.12.2019 tot 31.01.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

SE

=

E

Ent

23

EZ

M

GS

en

=

y

67

ei

\

#4,

zl

al

Ge spy

Ne



aul-Frangois Vranken behaaldeeen diploma

frisser en gemakkelijker om te drinken, ook als

a

B

echten aan de Universiteit van Luik in 1970.

aperitief. We hebben het eerst met 100.000 flessen.

Hij had altijd al een zwak voor luxeproducten. In

geprobeerd en dat was een onverhoopt succes.

hetbegin kwamen daar niet veel druiven, persen

Dankzij dit experiment is de champagne geëvolueerd

of wijnkelders aan te pas, maar gaandeweg leerde

van dessertwijn naar aperitiefwijn”

hij wijnbouwers uit de champagnestreek kennen

6

en sprong de vonk over. Zo kocht hij zijn eerste

emmer: “Welke druivensoorten wordener voor

wijnstokken.

jullie champagnes gebruikt?”

8

Paur-rrangors: “Chardonnay, pinot noir en pinot

Toen hij met zijn eigen productie begon, liep Paul-

meunier: Chardonnay zorgt voor een frisse, verfijnde

champagne, de pinot noir geeft hem kracht en met

Frangois Willy Bizet, wijnkoper bij Delhaize, tegen

het lijf. Deze twee mannen hadden een droom:

de pinot meunier brengen we de twee andere

champagne inde markt zetten als “een lichte, frisse

karakters samen”

en vrolijke wijn die perfect als aperitief gedronken

kan worden” in plaats van enkel bij het dessert.

peumepe: “Voel je in jouw branche de effecten van

Paul-François liet de cognac achterwege in het

de klimaatopwarming?”

productieproces (deze drank werd vroeger vaak

paur-rRancors: “Zeker weten. Toen ik begon, werden

gebruikt in champagnes) en maakte champagne op

de druiven grosso modotussen5 en 15 oktober

basis van een assemblage van chardonnaydruiven.

geplukt. Tegenwoordig beginnen we op 25 augustusen

Een ware revolutie! Zo werd champagne veel

zijn weop 15 september al klaar. Dat is meer dan een

N

toegankelijker als aperitief.

maand vroeger … Trouwens, bij ons zullen tegen 2023

alle bedrijfswagens elektrisch rijden. Maar om op de

Vandaag staat Paul-Frangois aan het roer

champagneterug te komen, we zijn ookeen vande

van een wijngaard van zo’n 300 hectare in de

pioniers in duurzame wijnteelt. We zijn al jaren bezig



champagnestreek. Al sinds het prille begin draagt hij

om ons water- en energieverbruik afte bouwen, om

het milieu een warm hart toe. Hij is ervan overtuigd

ons afval beter te beheren, om insecten te bestrijden

datde natuur enkel haar dierbaarste schatten vrijgeeft

met biologische middelen en om de biodiversiteit

als je haar met respect behandelt. Zo was hij de eerste

in onze wijngaarden te verbeteren door andere

ME.

wijnbouwer die andere gewassen tussen zijn druiven

gewassen tussen de wijnstokken te planten”

plantte om de biodiversiteit te verbeteren. Wij zijn

alvast fan. Maar we zijn ooktrots dat we vanaf het

“Een wijnboer die van

begin in Paul-Frangois geloofden en aan het succes

.

4

van dit uitzonderlijke product hebben bijgedragen.

J

jn wijngaarden houdt,

pumepe HEINE: “Hallo, hoe ben je op het idee

wil er natuurlijk ook

gekomen om een ‘Maison de Champagne’ te stichten

goed zorg voor dragen.”

naje rechtenstudies?”

PAUL-FRANGOIS VRANKEN: “Goeiedag, Een opleiding

puuappe: “Wat is jouw favoriete champagne?”

rechten opent heel wat deuren. Je leert jezelf inte

paur-rrangors: “Dat is een moeilijke vraag. Maar

dekken en je onderneming te beschermen. Want

als ikecht moet kiezen, dan vind ik de magnum

voor een onderneming moet je veel met anderen

La Demoiselle Tête de Cuvée (exclusief bij Delhaize,

samenwerken. Vooral in ons geval, want ongeveer

nvd.r)echttop”

70% van onze druiven komt van externe wijnbouwers.

Westaan voortdurend in contact met hen om voor een.

emmer: “Heb je een paar degustatietips voor ons?”

optimale bevoorrading te zorgen. Kennis van het recht

PAUL-FRANGO1S: “Natuurlijk. Wat betreft de

komt in die context goed van pas”

temperatuur, ser veer je een champagne best tussen

Ten 9°C. Persoonlijk vind ik hem nog beter als je hem

eunuappe: “Hoe benje tot de nauwe samenwerking

een kwartiertje voordien uit de koelkast haalt, zodat

>

=—

met Delhaize gekomen?”

hij 12°C is. Ten tweede moet je hem uit grote glazen

ES

PAuz-rRANÇOIS: “We zijn in 1977 al beginnen

drinken, zoals een tulpglas. Een flûte of fluitglasis

samenwerken toen ik een bezoek kreeg van de

voor mij achterhaald. Over een coupe heb ik niet echt

toenmalige wijnkoper van Delhaize. Samen met

een mening … Mijn vrouw drinkthaar champagne

mijnheer Bizet hadden wetoen het idee om de cognac

bijv. liefst uit een coupe. Er is ook niets mis met

En

uit de champagne te halen, want een wijnboer die van

dat typisch vrouwelijke glas, vooral als je weet dat

zijn wijngaarden houdt, wil de vruchten ervan niet

champagne wereldwijd vooral dankzij vrouwen

nodeloos transformeren. Zo werd onze champagne

populair is geworden.”

mnd

2

Ed

72

A

7

5

2-MienieuChampagnendd 55