Delhaize - Folder van 16.12.2019 tot 31.01.2020 - Pagina 77




Hier is pagina 77 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 16.12.2019 tot 31.01.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

KEUKENCHALLENGE

POMMES DAUPHINE

RÜSTI'S

KRIELTJES IN EEN ZOUTKORST

Vetten:1g-Koolhydraten:35g

vetten:23g-Koolhydraten:288

Vetten:20g-Koolhydraten: 208.

o20@

Vezels:4g Eiwitten:8d

©

Vezeis:2g- Biwitten:äg

Vezels:3g- Eiwitten: 5d

«1 kgkrieltjes

+ 2 kg grof Guérandezout

oa

© Verwarm de oven voorop 180°C. Verdeel een deel

=

lei

+ 30 gboter

„lei

+ 40 g boter

van hetgrof zout over de bodem van een ovenschaal,

:

500 g bloemige

+ Atakjestijm

+ 600 gfriet-

+ Atakjes rozemarijn

schik er de hele krieltjes bovenop en bedek ze

aardappelen

- Peper en zout

aardappelen

+ Espelettepeper

volledig met zout. Schuif ze 1 uinde oven.

:

50 g bloem

Extra:

„lui

- Peper en zout

=

8cl water

+ 1 frituurbad

+ 4 Klolijfolie

ZOETE AARDAPPELSOUFFLÉS

© Schilde aardappelenen

@ schil, wasen droog de

snijd ze in stukken. Doe ze in een

aardappelen. Rasp ze metde

steelpan, overgiet ze met koud

grove kant van de rasp, dep

Vetten:17 g- Koolhydraten: 20g

water, voeg zout toe en breng aan

ze droogof pers er het vocht

©®

Vezdis:äg-Eiwitten:&g

de kook. Laat 20 min sudderen.

uit, maar spoel ze niet om hun

© Maak intussen het soezendeeg:

zetmeel te behouden. Roer hetei,

» 9 eiwitten + 6 eidooiers

+ 200 g boter

breng het water aan de kook in een

de fijngehakte ui, de helft van de

+ 2 kg zoete aardappelen

- Peper en zout

grote steelpan, samen met de in

gesnipperde rozemarijn, peper,

+ Zelbloem

stukken gesneden boter. Haal van

zouten Espelettepeper onder de

het vuur zodra de boter gesmolten

geraspte aardappelen.

© schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe

is en voegde bloem in één keer toe.

9 Verwarm telkens kl

ze in een kookpot, bedek ze met koud water, voeg zout

Meng met een spatel tot het deeg

olijfolie en een klontjeboter

toe en breng aan de kook. Laat 20 min sudderen, giet

een bol vormt die van de bodem

in 2 braadpannen (liefst

de aardappelen af en mix ze fijn met 180 g boter. Laat

loskomt. Zet de pan terug op een

koekenpannen). Gieter een grote

volledig afkoelen.

zacht vuurtjeom het deeg watte

lepel van de bereidingin (4%) en

© Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter de

drogen. Bewerk met een spatel

druk aan, tot een kleine platte

zijkanten van 12 kleine soufflévormpjes verticaal

toter zich een vliesje vormt op de

koek. Bak goudbruin op een zacht

met een penseeltje. Bestuif ze met bloem (of met

wanden. Haal opnieuw van het

vuurtje, +8 min per kant, tot de

paneermeel), schud er de overtollige bloem uit en zet

vuur. Voeg het eitoe en meng goed.

rôsti's zacht zij

ze in dekoelkast.

@ Meng de eidooiers met de puree, kruid met peper

© Giet de aardappelen af en plet

O Warm de rösti’s net voor het

ze. Meng ze met hetsoezendeeg

opdienen 10 min op in de oven,

en zout. Klopde eiwitten tot schuim, roer ze onder

en breng verder op smaak met

op 180°C. Bestrooi met gehakte

de bereiding en verdeel over de vormpjes.

peper en zout. Vorm quenelles met

rozemarijn en serveer.

© schuif +12 min inde oven (houd zein het oog!)

behulpvan 2 lepeltjes en schik ze

maar open de deur vooral niet tijdens het bakken.

één voor één op een vel bakpapier.

Dien meteen op.

© Verwarmde olie op 150°C

en dompeler telkens een kleine

hoeveelheid pommes dauphine

TRUFFELPUREE

in. Reken +5 min om ze lichtjes

© 20 MIN + 20 MIN KOOKTIJD © GEMAKKELIJK © €€

A 4 PERS.

goudbruinte bakken. Laat ze op

Vetten:29g-Koolhydraten:23g

keukenpapier uitlekken.

oa

Vezels:8g- Biwitten:6g

® Dompel net voor het opdienen

‘de pommes dauphine kort in de

» 2eidooiers

+ 2 bokalen ‘Carpaccio van zomertruffels' taste of Inspirations.

frituurpan op 180°C. Werk zeaf

+ 100 g grote bloemige aardappelen

(2x 50 9)

mettijmen serveer.

» 1dl vom

- Peper en zout

- 35 g boter

Th Boostde basispuree met

specerijen naar keuze: curry,

© Schilde aardappelen en snijd ze in stukken. Doe ze in een kookpot, bedek ze metkoud

nootmuskaat, Espelettepeper …

water, voeg zout toe en breng aan de kook. Laat 20 min sudderen. Giet de aardappelen af en

plet ze met de boter en de room.

© Houd enkele truffelschilfers apart en hak de rest grof. Roer ze onder de puree, samen

metde helft van de truffelolie en de eidooiers. Breng verder op smaak.

© Werk de puree af met truffelschilfers, besprenkel ze met de rest vande truffelolie en

dien ze heet op.

11

D10_DéfWeekendPatatindd 77

31102019 15:31