Delhaize - Folder van 16.12.2019 tot 31.01.2020 - Pagina 79




Hier is pagina 79 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 16.12.2019 tot 31.01.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

KEUKENCHALLENGE

EENDENBORSTFILETS MET SPINAZIE,

LAMSFILETS MET

TARBOTFILETS MET ASPERGES,

GELAKTE SAUS MET GEMBER

KRUIDENBOTER EN

MOUSSELINESAUS MET CHAMPAGNE

MINIGROENTEN

Vetten:27g-Koolhydraten:208

Vetten:80g-Koolhydraten:6g

oe

Vezels: 5g- Eiwitten:50 g

a@

Vezels:2 g° Eiwitten:32g

Vetten:31g-Koolhydraten:19g

Verwarm de oven voor op 180°C. Doe

9

Vezels: g- Eiwitten: 42g

2x 2,2 dl verse bruine kalfsfond,

2el sojasaus, 4 gesnipperde

gemberballetjes op siroop en

Verwarm de oven voor op 160°C. Maak

800 gtarbotfilets schoon, breng ze op

4el van hun siroop in een steelpan.

Laat voor de helft inkoken op een zacht

Verwarm de oven voor

smaak en plooi ze in 3, met de velkant

vuurtje. Maak met een scherp mesje

naar binnen. Schik ze in een geoliede

ruitvormige inkepingen in het vel van

op 180°C. Snijd.

ovenschaal,

sprenkel ze meteen

4 miniromanesco's in 4.

2grote eendenborstfilets. Bak eerst de

scheutje olijfolie en bak ze 10 à 12 min in

velkant goudbruin op een hoog vuur, in een

Dompel ze met 200g hele

de oven, naargelang hun grootte. Dompel

braadpan zonder vetstof, en dan de andere

minirapen en 200g hele

440 ggroene aspergepunten ineen

geborstelde miniwortelen

kant. Schuif de eendenborstfilets nog

in een grote kookpot kokend

kookpot kokend gezouten water. Giet ze

10 min in de oven om verder te garen. Draai

na 3 min kooktijd af en fruit ze kort in

de filets om, leg ze op een snijplank, bedek

gezouten water. Reken 2 min

een grote braadpan met 2 el olijfolie.

kooktijd zodra het water

ze met aluminiumfolie en laat ze

opnieuw kookt en laat de

Kruid met peper en zout. Klop, op een heel

5 min rusten. Giet 4 el van het vrijgekomen

zacht vuurtje, 2 eidooiers, 1dldroge

braadvet in een sauteerpan. Voeg

groenten meteen schrikken

champagne, zout en peper in een steelpan

in ijskoud water. Kook

900 g spinazie, 2 gehakte sjalotten

200 g mini rode bieten

op (indien nodig au bain-marie), net als

en 2 geperste teentjes knoflook toe.

een sabayon. Voeg beetje bij beetje en al

Laat de spinazie op een matig vuurtje

afzonderlijk op dezelfde

kloppend 200 g gesmolten boter toe.

manier. Schik alles ineen

slinken. Kruid met peper en zout. Snijd de

grote ovenschaal, besprenkel

Haal de pan van het vuur, voeg het sap van

eendenborstfilets in plakjes. Serveer ze met

14 limoen toe en breng verder op smaak.

de spinazie en de saus. Bestrooi met 4 el

met 2 el olijfolie, kruid met

Serveer detarbot met de asperges en

peper, zouten schuif 20 min

grofgehakte geroosterde pindanoten

in de oven. Verwarm

besprenkel met saus. Bestrooi met roze

en geef er de pommes dauphine bij.

peperbollen en gehakte peterselie.

40 gkruidenboter Meggle

Werk af met % limoen en geef er de

in een grote braadpan en

KALFSMEDAILLONS MET CHAMPIGNONS

schroei 700 glamsfilets aan

truffelpuree bij.

EN PORTO, COPPACHIPS

de 2 kanten kort dicht, opeen

© 30MIN © GEMAKKELUK © EEE A 4 PERS.

hoog vuur. Verlaag het vuur en

GEBAKKEN KALKOEN MET APPELEN,

laat nog *3 min op een zacht

KANEEL EN WITLOOF

Vetten: 28g- Koolhydraten:39 8

vuurtje bakken (naargelang de

ae

Vezels:3g-Eiwitten:45g

dikte van het vlees). Kruid met

peper en zout. Haal de filets uit

verte

g-Koolhydraten:5g,

Verwarm de oven voor op 180°C. Bak

debraadpan, houd ze warm

a@

Ver

700 g dikke kalfsmedaillons kort

en fruit 4 geriste takjes tijm

£-Elwitten:568

goudbruin in een sauteerpan met 20 g

gedurende 1 min in de pan.

hete boter. Kruid ze met peper en zout.

Voeg het sap van 1 citroen

Verwarm de oven voor op 150°C. Kruid de

Bedek de ovenplaat met bakpapier. Schik

toe en laat 30 s inkoken. Meng

binnenkant van 1 kalkoen van 4 kg met

de medaillons op de ovenplaat, leg er

er dan de rest van het pakje

peper en zout (haal hem 1u op voorhand

8 sneetjes coppa rond en schuif 5à

kruidenboter (85 g) onder.

uit de koelkast). Schil 3 appelen, snijd ze

10 min in de oven (naargelang de dikte

Serveer de lamsfilets met de

in parten en ontpit ze. Vul de kalkoen met

van de medaillons). Houd de coppa in het

minigroenten, besprenkel

100 gboter in stukken en de appelpartjes.

met saus en werk af met

oog: hij moet knapperig worden, maar

Leg hem in een heel grote ovenschaalen

mag niet aanbranden. Voeg 20 g boter toe

eitroenschijfjes. Geef er de

besmeer hem met 100 g boter. Besprenkel

in de sauteerpan, samen met 2 gehakte

krieltjes in een zoutkorst bij.

met 5dl kippenbouillon Fundo, kruid

sjalotten en 500 g gehalveerde bruine

CLOSERIE DE VAUDIEU

met peper en zouten bestrooi met 3 takjes

champignons. Fruit ze 5 min op een matig

tijm en 3 takjes rozemarijn. Bedek de

vuurtje. Gieter 2dlrode portoen

CHÂTEAUNEUF-DU-PAPE

kalkoen met aluminiumfolie en schuif hem

Frankrijk-Rhône

2x 2,2 dl verse bruine kalfsfond bij

1.30 uin de oven. Leg 1 kg gehalveerde

en laat op een vrij hoog vuur voor de helft

De de generatie Brechet

witloofstronkjes, 3 (ongeschilde,

inkoken. Haalvan het vuuren mengmet

ishier aan de slag. Zij

ontpitte) appelen in partjes en

maken een rijke, gulle en

40 g koude boter in blokjes. Breng verder

3 kaneelstokjes rond de kalkoen.

op smaak. Stoof 150 g veenbessen

diepsmakende Châteauneuf,

Overgiet alles met braadjus en laat nog

met Lel kristalsuiker en 10g boter,

met aroma's van wilde

1.30 ugaren, zonder aluminiumfolie.

kruiden, cassis en zwart

tot ze lichtjes gerimpeld zijn. Serveer

Overgiet regelmatig opnieuw met braadjus.

het kalfsvlees met de coppachips, de

wr

fruit in de smaak en

Bedek met aluminiumfolie en laat 10 min

veenbessen en de champignonsaus. Werk

de lange finale.

rusten. Werk af met tijm en rozemarijn

AP €17,99

af met oregano en geef er de rösti’s bij.

=

en geef er de zoete aardappelsoufflés bij.

ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.

19

D10_DéfWeekendPatatindd 79

®

31102019 15:31