Delhaize - Folder van 16.12.2019 tot 31.01.2020 - Pagina 90




Hier is pagina 90 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 16.12.2019 tot 31.01.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

FOOD TRIP

NOORDZEEKRABBEN MET TONGFILETS,

LUXE GENTSE WATERZOOI

GRIJZE GARNALEN EN KAVIAAR

EI

A 4 PERS

RENEE

KEEN

Vetten:

Vetten:60g- Koolhydraten: 24g

g-Koolhyaraten:118

®

9

Vezels:7g- Eiwitten:48g

Vezels:3g- Eiwitten:77g

- 4 grote gekookte krabben

+ 2,5 dl droge witte wijn

iz

-Ikip

+ 1bokaal ‘Carpaccio van

+ 200 g sugar snaps

zomertruffels’ taste of

+ 500 g tongfilets

+ 120 boter

+ 1 broccoli

Inspirations (50 g)

+ 100 g gepelde grize gamalen

+ 5el olifolie

+ 30 gkaviaar

» Ys bussel bieslook

+ 250 gminichampignons

+ 2,25 di room

= 3 grote biowortelen

+ 2 gevogeltebouillonblokjes

+ 200 g zeekraal

+ 4 plukjes kervel

CHABLIS PRESTIGE

+ 250 gjonge wortelen

+ 1 laurierblaadje

+ 800 g bloemige aardappelen

- 1 snufje venkelzaadjes

+ 2sjalotten

+ Nootmuskaat

Frankrijk- Bourgogne

+ L'courgette

+ Atakjestijm

» 1dlmelk

Wat Chablis zo uniek maakt,

» Ys bussel waterkers

- Peper en zout

- Peper en zout

„lui

+ 2,25 di room

iszijn noordelijke ligging in de

Bourgogne, het aparte terroir

en het resulterende wijntype

@ snijd de bouten los en doe ze met de

© Haal de poten vande krabben. Draai de

pantsers om. Maak het borstpantser los en

waarbij exclusief met witte en

rest van de kip in een kookpot. Snijd de

uitsluitend chardonnaydruiven

grote wortelen in schijfjes. Voeg ze toe

verwijder het lichaam. Breek de krabschalen

gewerkt wordt.In goede jaren is

lichtjes naar de kanten toe om schaaltjes te

in de kookpot, samen met de gehakte ui,

het een echte gastronomische

de verkruimelde bouillonblokjes, het

vormen. Spoel ze. Breek de poten met een

wijn met rijp citrusfruit en wit

laurierblaadje, detijm, peper en zout.

notenkraker. Houd apart.

fruit, amandel en toast, én vooral

Bedek met water (+ 1,81) en brengaan de

@ schil de aardappelen en snijd ze in stukken.

fijnzinnige zuren die de wijn

kook. Laat 2 u zonder deksel op een heel

Doe ze in een kookpot, bedek ze met koud water

levendigen vitaal maken.

AP. € 14,99

zacht vuurtje sudderen.

en brengaan de kook. Kook ze 20 min, giet ze

© Haal de kip uitde bouillon. Filter de

afen plet ze met 50 g boter, de melk, geraspte

bouillon en laat hem rusten. Haal het vel

nootmuskaat, peper en zout. Menger de gehakte

van de bouten. Snijd de filets en de rest

bieslook onder.

van het vlees los. Verdeel de broccoli in

@ Verwarm de oven voor op 120°C. Hak de

roosjes, verwijder de topjes van de sugar

sjalotten fijn en fruit ze5 minop een zacht

vuurtje in een steelpan, met 50 g boter en de

snaps, schil de jonge wortelen en snijd

de courgette in kleine stukjes. Maak de

venkelzaadjes. Voeg de witte wijn toe en laat voor

dehelft inkoken op een vrij hoog vuur. Voeg dan

minichampignons schoon en laat ze heel.

® Leg voorzichtigeen vel keukenpapier op

deroom toe, kruid met peper en zouten laat nog

10 min op een zacht vuurtje sudderen. Mix met

hetoppervlak van de bouillon om het vet te

—>

absorberen en haal heter terug uit. Herhaal

20 g boter fijn, tot een smeuïge saus.

dit tot de bouillon ontvet is. Breng de

© Brengdetongfilets op smaak en plooi ze

‘bouillon opnieuw aan de kook en dompel er

in 3, metde velkant naar binnen. Leg ze in een

WESTMALLE TRIPEL

de groenten in. Laat 8 min sudderen. Voeg

ingeoliede ovenschaal, besprenkel ze met een

Helder, goudgeel trappistenbier

de stukken kip en de room toe. Laat nog

scheutje olijfolie en schuif ze 10 min in de oven.

met een fruitige geur van

2. min kokenen breng verder op smaak.

® Fruit de zeekraal 2 min op een vrij hoog vuur

ripe banaan en een mooie,

genuanceerde hopneus. Zacht

@ Dresseer de waterzooi in een grote diepe

in een braadpan met 2 el olijfolie. Kruid met

schaal. Bestrooi hem met truffelcarpaccio,

peper.

en romig van smaak, met een

bittere toets en veel finesse en

besprenkel met de olie uit de bokaal en

© Dresseer een quenelle van puree in elke

elegantie. Heerlijk lange en droge

werk af met de waterkers. Voeger eventueel

krabschaal, voeg zeekraal, detongfilets en wat

saus toe. Bestrooi met grijze garnalen, werk af met

afdronk. Opmerkelijk is dat de

wat gekookte aardappelen aan toe.

fruitige geur van het bier in de

een beetje kaviaar en ker vel. Leger de krabpoten

grotere flessen van 75 cl wat

rond en serveer. Geef er de rest van de puree en

Tp Jekunt de bouillon ook met andere

zachter isen rijper. Het bir krijgt

groenten maken, naargelang de inhoud van

desaus apart bij.

ook een lichte vanilletoets.

je koelkast: prei, selder, het groen van

A.P € 4,55/75 cl (€ 6,07/1)

lente-uitjes...

Tp Gooi de lichamennietweg: snijd zein2 en schraap

erhetvleesmet een kreeftenvorkje uit. Lekker op

toastjes of op komkommerschijfies, bij het aperitief.

90

ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.

D17_FoodTripNoelLocalindd 90

®

31/10/2019 1613