Delhaize - Folder van 16.12.2019 tot 31.01.2020 - Pagina 31




Hier is pagina 31 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 16.12.2019 tot 31.01.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

SEIZOENSFRUIT EN -GROENTEN

FAZANTENFILETS MET MANGO,

MINIGROENTEN MET TRIO VAN HUMMUS

SAUS MET LICHTE CURRY

30 MIN ©

EI

4 PERS.

Vetten:23g-Koolhydraten:21g

Vetten:48g-Koolhydraten:11g

ANUS

Vezeis: 189" Eiwitten:&g

©

Vezeis:4g- Biwitten:30g

+ 110 groene aspergepunten

+ 4 mango

- Peper en zout

+ 200 g mini rode bieten

+ 5 cl zonnebloemolie

Voor de hummus van witte bonen:

+ 200 g minirapen

« 1 rode peper

+ 1 citroen

+ 1 blik witte reuzenbonen

+ 200 g miniwortelen

- Peper en zout

+ 600 gfazantenfilet

« 2kl geconcentreerde

+ 4 minibloemkolen

Voor de wortelhummus:

(240 g, uitgelekt gewicht)

+ 4 miniromanesco's

+ 400 g wortelen

+ 5 cl zonnebloemolie

« 1 bussel groene asperges

Kippenbouillon Knorr

Voor de hummus van zoete

+ 1 dl zonnebloemolie

+ 200 g sluimererwten

+ 80 g boter

- 6 salieblaadjes

+ 150 g shimeji-

+ 50 g geklaarde boter

aardappel en mango:

» Ys bussel koriander

+ 1 klein teentje knoflook

‘Beurre des Chefs’

+ 2 kleine zoete aardappelen

« # kl komijnpoeder

- Peper en zout

champignons

- 8 takjes waterkers

Carlsbourg

+ 1 Kleine mango

» 2 kl curry ‘Madras’

© Maak dehummus van zoete aardappelen en mango: verwarm de oven voor

« 1dl room

Market Fresh

op 180°C. Prik de zoete aardappelen in en laat ze 40 min in de oven braden. Laat

» 2 diwater

= Peper en zout

ze lichtjes afkoelen. Schil de aardappelen en snijd het vruchtvlees in stukken.

Mix ze in de beker van de mixer met het vruchtvlees van de mango, de olie,

© Verwarm de oven voor op180°C.

de ontpitte en gehakte rode peper (gebruik naar eigen smaak de hele peper of

Verwijder het harde uiteinde van de

een deel ervan), peper en zout, tot een homogene hummus.

asperges, snijd ze schuin in 2en kook

© Maak de wortelhummus: schil de wortelen, snijd ze in schijfjes en kook ze

ze 4 min in kokend gezouten water. Giet

20 min in kokend water. Giet ze af en laat ze lauw worden. Mix de wortelen

de asperges af, laat ze 2 min in ijskoud

met de olie, de koriander, de komijn, peper en zout tot een gladde textuur.

water schrikken en laat ze uitlekken.

O Maak de hummus van witte bonen: laat de witte bonen uitlekkenen mix ze

© Maak de paddenstoelen schoonen

naar eigen smaak met citroensap, de olie, de gehakte salieblaadjes, het geperste

snijd ze los. Snijd de sluimererwten

teentje knoflook, peper en zout tot een smeuïge puree.

diagonaal in 2. Schil de mangoen

© Snijd de miniromanesco's in 4. Dompel ze met de minirapen en de

snijd hem in kleine dikke plakjes.

aspergepunten in een grote kookpot kokend gezouten water. Reken 2 min

Houd apart.

kooktijd zodra het water opnieuw kookt en laat de groenten daarna meteen

O Verwarm de room, het water,

in ijskoud water schrikken. Kook de rode bietjes apart op dezelfde manier.

de geconcentreerde bouillon en

Snijd de minibloemkolen en borstel de miniwortelen schoon, maar kook ze niet.

decurryineensteelpan. Laat

O Serveer de minigroenten bij het aperitief met de 3 soorten hummus.

zachtjes sudderen.

@ Snijd de fazantenfilets in 2. Breng

zeop smaak en bak zeaan de 2 kanten

Tp Voorzie watextraingrediënten om de hummus en de groenten mooite presenteren:

verse oregano, gesnipperde rode peper, wortelslierten, korianderblaadjesentakjes salie.

goudbruin op een hoog vuur, in een

braadpan met de geklaarde boter.

Schik ze in een ovenschaal, bedek ze

met aluminiumfolie en laat ze nog

KWARTELS MET LYCHEES EN DRAGON

5min in de oven garen.

EEE

Lu

4 PERS.

© Stoofintussen de groentenkortin

Vetten:27g-Koolhyaraten:208

dezelfde braadpan. Kruid met peper

9

Vezels:3g- Eiwitten: ag

en zout. Grilde stukken mango zonder

toevoeging van vetstof op een hete grill.

» 4 kwartels

+ 3,5 dl Iycheenectar

« 1 bussel dragon

@ Haal desteelpan met de saus van

- 1 grote ui

+ 1,5 di room

= L'teentjeknoflook

het vuur en voeg al kloppend de koude

+ 300 glychees

+ 50 gboter

+ Peper en zout

boter in stukjes toe. Voeg de braadjus

vande fazant toe en breng verder

© Verwarm de oven voor op 100°C. Snijd de kwartels overlangs in 2. Bak ze aan

opsmaak.

de 2 kanten kort goudbruin op een vrij hoog vuur, in een braadpan met de helft

@ Verdeel de groenten, de mango en

van deboter. Kruid met peper en zout. Haal de kwartels uit de pan, leg ze in een

de fazant over warme borden. Mix de

ovenschaal en schuif ze nog 30 min in de oven.

saus kort zodat ze lichtjes schuimt.

© Fruit de gehakte ui 5 min in de rest van de boter op een zacht vuurtje, in

Voeg ze voorzichtig toe op de borden,

dezelfde braadpan. Voeg de helft van de gehakte dragon en het geperste teentje

werk af met waterkers en serveer.

knoflook toe. Meng 2 min, voeg de geschildeen ontpitte lycheestoe en gieter de

nectar bij. Laat voor de helft inkoken op een matig vuurtje. Voeg de room toe en

laat opnieuw voor de helft inkoken. Breng verder op smaak.

Tp- Om de mangoplakjes mooite kunnen

grillen, gebruik je besteen niet alte

O9 Serveer de kwartels met de saus, werk af met de rest van de dragon en geef

rijpe mango.

er aardappelkroketjes bij.

31

DO3_DeSaisonExofiquesindd 31

31/10/2019 15:56