Delhaize - Folder van 16.12.2019 tot 31.01.2020 - Pagina 106




Hier is pagina 106 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 16.12.2019 tot 31.01.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

DE ZOETE BLADZIJDEN

NAKED CAKE MET GITROEN,

Eu

MASCARPONE EN KERSTZANDKOEKJES

+ 2U AFKOELTIJD © GEMIDDELD

20 PERS.

EEN NAKED CAKE

Vetten:56g-Koolhydraten:79g

VOLG DE GIDS!

©

Vezeis:2g-Eiwitten:1ig

Voor de taarten:

Voor de zandkoekjes en de afwerking:

A

» l4eieren

» lei+ leidooier

Hen

Dj

+ 350 g bloem

» 375 g bloem (+ voor het werkblad)

« 3 kl bakpoeder

« 220 g kristalsuiker

+ 370 kristalsuiker

- 185 g boter

+ 175g boter

+ % bussel rozemarijn

Voor de lemon curd:

«1 snufjezout

» 4 eieren

Voor de crème:

jd ze

- 3 grotecitroenen

+ 750 g mascarpone

Maak 3biscuitbodems ens

horizontaal doormidden. Smeer er

+ 150 g kristalsuiker

+ 7,5 dl room

+ 150 g boter

+ 120g bloemsuiker

een eerste laagje crème op.

4)

© Maak de taarten: verwarm de oven

met wat bloem en verdeel er het deeg

voor op 160°C. Bekleed de bodem en de

over meteen deegrol, tot een vlak van

randen van 2 ronde springvormen van

Lem dikte. Snijd er koekjes uit met

te

18 em diameter en 1 ronde springvorm

uitsteekringen. Bedek een ovenplaat

van 24 cm diameter met bakpapier.

met bakpapier, schik er de koekjesop

Klop de eieren en de suiker gedurende

en bak ze 15 min goudbruin in de oven.

10à 15 min ineen heel grote kom, tot

Laat ze op een rooster afkoelen.

het mengsel in volume verdrievoudigt.

© Maakde crème: klop de

Scheper lemon curd op, maar houd

Meng debloem en het bakpoeder. Zeef

mascarpone metde room en de

genoeg afstand van de randen.

ze 2keer en daarna nogeen 3de keer

bloemsuiker tot een luchtige crème,

boven de losgeklopte eieren. Meng

eerst op lage snelheid en dan sneller.

alles voorzichtig met een soepele

© Snijd de taarten horizontaal in 2.

|

spatel. Voeg dan de gesmolten boter

Leg de basis van de grootste taart op de

À

toe en mengtot een homogeen deeg.

dienschotel. Garneer ze meteen dikke

Verdeel over de bakvormen en schuif

Ke | «

laag erèmeen voeg dan lemon curd toe,

ze op 2 niveaus in de oven. Reken

maar niettotaan de randen. Leger de

30 min baktijd voor dekleinetaarten

andere helftop en bestrijk ze met een

en 40 min voor de grote. Ontvorm ze en

fijne laag crème. Leg de basis van een

laat ze volledig afkoelen op roosters.

kleine taart in het midden, garneer ze

Herhaal deze stappen met de

© Maak de lemon curd: laat de suiker

op dezelfde manier als de grote taart

biscuitbodems van de grootste naar

en het sap van de citroenen (2,5 dl)

en herhaal dit met de 2de kleine taart.

3

dekleinste.

op een zacht vuurtjein een steelpan

Bedek de bovenkant meteen dikke

smelten. Voeg de boter in stukken

laag erèmeen bestrijk de zijkanten

1

toe, samen met de eieren. Laat 10 min

volledig met een fijne laag crème. Zorg

>

alkloppend op een zacht vuurtje

ervoor dat de goudbruine taarten nog

inkoken, maar laat de crème vooral

zichtbaar zijn. Bewaar in de koelkast

niet koken! Laat volledig afkoelen.

tot net voor het opdienen.

da

4

© Maak de zandkoekjes: klopde

© Werk de cake af mettakjes

malseboter met desuiker, het zout, het

rozemarijn en zandkoekjes. Geef er

ei en de eidooier. Voeg

4

4

van de bloem

de rest van de crème en de lemon

toeen mengmeteen soepele spatel.

curd in kommen bijen vergeet de

Bedek de bovenkant met een dikke

Bestuif het werkblad met bloem, giet

zandkoekjes niet.

laag crème en de zijkanten met

er het mengsel op en kneed het met de

een dunnere laag, Laat de taart in

dekoelkast opstijven en versier ze

rest van de bloem tot een homogeen

Tp Verwisselde taarten na 20minvan

voor je ze opdient.

deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie

plaats in de oven om ze mooi homogeen te

en laat het 30 min in de koelkast

bakken.

MEER TECHNIEKEN

rusten. Verwarm deoven voorop

180°C. Bestuif het werkblad opnieuw

VAN DE CHEF?

Surf naar

Mg

R

106

D39_CahierSucréFêtesindd 106

31/10/2019 15:49