Wat kopen we allemaal online?


We zijn steeds meer gewend online winkels te bezoeken in plaats van de fysieke winkel. Maar is dat voor elk product handig? Gordijnen bijvoorbeeld, kun je die vanaf je scherm kopen of ga je daarvoor nog steeds naar een echte winkel? Of een flesje wijn? En waar gaan we nog wél voor naar de winkel?

Veeleisend
We zijn gewend altijd maar op ons wenken bediend te worden. Online winkelen is gemakkelijk, omdat alles altijd op voorraad is. Is het niet bij de ene webshop, dan wel bij de andere. We zoeken net zo lang tot we gevonden hebben wat we willen, voor de beste prijs. Ook daarin worden we steeds kritischer. Hebben we vanavond om tien uur tijd om te winkelen, dan doen we dat vanaf de bank. Dat hetgeen wat je bestelt morgenmiddag geleverd wordt, nemen we voor lief.

Gordijn kopen? Meten is weten
Gordijnen uitzoeken is een lastige, tijdrovende klus. En daar zit gelijk de crux: tijd hebben we niet meer. Hoe cliché ook, als je goed meet, kun je dus gordijnen online kopen. Maar hoe ga je te werk? Veel online winkels hebben daar een handige tool voor. Als je bijvoorbeeld voor Kwantums gordijnen wilt gaan, kun je heel eenvoudig instructies op de site vinden waarmee je optimaal kunt meten en de juiste maat gordijnen bestelt. Zelfs voor wijn zijn er een heleboel webwinkels. Op je gemak kun je, als je een etentje geeft, voor elk gerecht het lekkerste wijntje bestellen. Natuurlijk is advies heerlijk, maar dat krijg je online eigenlijk ook.

Tijdgebrek
Als je online koopt, worden die zware doosjes wijn of die grote gordijnen tot op je deurmat thuisbezorgd. Handig, maar ook du dubbel; we willen ook niet dat de fysieke winkels verdwijnen. De balans vinden is soms lastig. Voor sommige producten gaan we nog wél naar de winkels. Als de nieuwste iPhone verschijnt, bijvoorbeeld. Heb je daar geen tijd voor? Dan bestel je gewoon online iemand die voor je in die lange rij gaat staan. Tja, gekker wordt het niet.