Het is vandaag Plant een Bloem Dag!

 

Het is nog winter, maar toch is het vandaag Plant een Bloem Dag. In maart vliegen namelijk de eerste bijen uit en die gaan op zoek naar voeding om aan te kunnen sterken. De winter heeft niet alleen voor ons, maar ook ook voor de bijen lang genoeg geduurd. Om het hen gemakkelijker te maken kunnen wij alvast beginnen met het planten van bloemen.

plant een bloem dag

Welke bloemen kies je best?

Als je bloemen voor de bijen wilt planten ga je best voor insectenvriendelijke voorjaarsbloeiers. Om bijen en andere insecten een goede start te geven kies je best voor volgende bloemen: Wilde hyacint, boerenkrokus, blauwe druifjes, kerstroos, bieslook, sleutelbloem of lavendel. Ze vormen niet enkel een belangrijke voedingsbron voor onze lieve bijtjes, ze geven ook nog eens kleur aan je tuin of terras!

Wat heb je nodig om bloemen te planten?

Ongeacht of je bloemen in een pot of in de tuin plant, je hebt de juiste grond nodig. Bloemen hebben net zoals alle planten goede grond nodig om sterk en gezond te worden. Goed nieuws want bij GAMMA krijg je deze week bij aankoop van twee zakken potgrond een derde gratis. En ook bij Brico krijg je deze week 21% korting op potgrond en meststoffen. Om je bloemen wat extra voeding te geven, kan je wat kunstmest door de grond mengen.

Welke plaats is het beste om bloemen te planten?

plant een bloem dag pot

Het is meestal wel gemakkelijk om bloemen in je tuin te laten groeien, toch kan dit niet zomaar overal. Sommige bloemen hebben namelijk veel zonlicht nodig en anderen helemaal niet.

De ideale locatie is er eentje waar er een mooi gemiddelde is van zonlicht en schaduw overdag. Je controleert dus best op voorhand wat je bloem nodig heeft. Als je op zoek bent naar een mooie bloembak om je bloemen in te planten, ga je best eens langs bij Hubo want daar krijg je 50% korting op de bloembakken.

Woon je in een appartement of heb je helemaal geen tuin of terras, kan je je huisje nog altijd opfleuren door bloemen te planten in de super leuke bloempotjes van Kwantum. Je krijgt bij aankoop van elke bloempot ook nog eens een 5 euro kortingsbon. Of je nu de bijtjes wilt helpen of je leven kleurrijker maken, redenen genoeg om vandaag een bloem te planten!